Столичната БЧК организира празник в Борисовата градина

NetNews

Столичната организация на Българския Червен кръст (БЧК) организира празник от 10:00 ч. в Борисовата градина по повод Световния ден на първата помощ. Доброволците на Младежкия авариен екип (МАЕ) – София и на Университетския аварийно спасителен отряд (УАСО) ще демонстрират основни техники за оказване на първа помощ и обезопасяване. Ще бъде разиграна ситуация на пътнотранспортно произшествие с пешеходци, на които ще бъде оказана първа долекарска помощ.

На обособени с шатри места ще бъдат показани различни видове превръзки и ще бъдат разпространявани информационни материали, свързани с първата помощ и пътната безопасност. За най-малките са предвидени забавни игри, викторина и конкурс за рисунка.

Точно в 12:00 ч. всички участници и гости ще се хванат за ръце, за да образуват традиционната в цял свят „Човешка верига“ в подкрепа на първата помощ за всички нуждаещи се.

Световният ден на първата помощ се отбелязва от 2000 г. по предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец и е във втората събота на септември. Тази година мотото е „Първа помощ в дигиталния свят“. Празникът е посветен и на Европейския ден без загинали на пътя, като фокусът е пътната безопасност на децата.

Източник: БТА

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Германия хвърли бомбата на световното първенство по баскетбол

Германия хвърли бомбата на световното първенство по баскетбол, след като изхвърли САЩ от мача за титлата. Сензацията стана факт, след като американците загубиха със 111:113 (31:33, 29:26, 24:35, 27:19) във втория полуфинал от шампионата във Филипините. Така Бундестима ще играе исторически първи финал, а негов съперник в спора за златото […]