Стотици се включиха във фестивала на Ямболската гимназия по туризъм

NetNews

Стотици деца и възрастни се включиха празника, организиран в Ямбол от местната Гимназия по туризъм. Събитието се привърна в истински мини-фестивал, съчетаващ исторически възстановки, народни танци, музика и много игри за малки и големи. Неслучайно правим мероприятието в навечерието на 24 май, заяви директорът на училището Цветанка Николова. По този начин искаме от една страна да почетем най-българския празник. От друга искаме да покажем мястото и ролята на нашето учебно заведение както в системата на просветата, така и в процеса на подготовка на професионалсти за туристическия сектор, който изпитва остра нужда от тях. Затова съчетаваме празника с Ден на отворените врати, каза още Николова.


Ученици и преподаватели взеха активно участие в подготовката и реализирането на инициативата. Тя бе подкрепена от Танцова школа „All steps – Всички стъпки”, Сдружение „Антична Тракия“ и група за исторически възстановки „Втора луцизианска кохорта“ към Регионалния исторически музей. Трите формации, както и изненадите, подготвени от възпитаници на гимназията, бяха в основата на атрикциите за публиката.


През последните години Гимназията по туризъм се утвърди като едно от най-добрите професионални училища в Ямбол. Популярността си дължи както на обновената база и новото оборудване за кабинетите по отделните специалности, така и на успешната реализация на учениците в реалния сектор, която започва още в хода на обучението им. От тази години по предложение на педагогическия съвет училището носи името Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Ямбол.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Емил Костадинов: Байерн Мюнхен бе най-високото ниво, което достигнах в кариерата си

Легендата на българския футбол Емил Костадинов игра в Байерн от началото на 1995 г. до лятото на 1996 г. Вицепрезидентът на БФС вдигна Купата на УЕФА с германския гранд, а днес се навършват 25 години от финала, в който той отбеляза гол на Бордо. Така крилото става първият и единствен […]