Стою Стоев посочи кога правителството ще падне

NetNews

Ако начело на новата КПКОНПИ застанат хора от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС, правителството ще падне още на следващия ден.

Тази прогноза направи пред БНР Стою Стоев, депутат от ПП-ДБ, бивш председател на правната комисия в Народното събрание. Според него ще е изключително трудно да бъде избрана такава комбинацията от трима представители на тези политически формации.

По думите на Стоев кабинетът би бил свален от „обществения натиск, който ще се натрупа от неправилните кандидатури“:

„Важното е, че кандидатите ще бъдат оценявани от независим борд, който ще даде реална оценка за тях. А няма да е с изслушване пред депутатите и в доклад до ресорната комисия народните представители да казват кой е подходящ. Тук имаше голяма политическа обвързаност. … Смятам, че няма да има кандидати, които да са чисто конюнктурни, които нямат достатъчно качества и ще слушат тези, които са ги избрали. Точно това е смисълът на тази Номинационна комисия“.

Той изрази надежда всички регулаторни органи да приемат подобен тип процедура – „с независими органи, които да ги оценяват“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Илиян Василев: БПГА манипулират с обещанията за апокалипсис

От БПГА, която се издържа от Лукойл, обещаха апокалипсис, ако спрем да преработваме руски петрол, което е силно манипулативно и крайно изказване. Това написа Илиян Василев във Facebook. Истинският проблем е, че след дерогацията, служебните правителства на Румен Радев пропуснаха да договорят обвързващи срокове за постепенно увеличаване на дела на […]