Страхил Делийски: Проф. Герджиков мобилизира ГЕРБ срещу общия враг

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Не виждам пряко отношение на разкритията от досиетата „Пандора“ в предизборната кампания. Едва ли това ще е препъни камък пред кандидатите. Това заяви политологът Димитър Ганев от „Тренд“ в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Ние сме си почти офшорна зона. Темата не е толкова щекотлива за нас. По-важно е да се разкрие откъде са парите в тези офшорни зони“, добави политологът Страхил Далийски.

„Тонът на г-н Лозан Панов срещу опонентите му за президентския пост беше конфронтационен, но това е нормално. Има концепция за предизборна кампания за всеки един от тях. Панов трябва да се покаже различен от Радев и Герджиков. По-скоро това са основните претенденти за поста“, обясни Ганев.

„Всички претенденти влизат в кампанията, говорейки на най-близките си привърженици, което е странно. Хубаво е да има инициативни комитети, защото така партиите ще се свържат с гражданското общество. Ако погледнете структурата на трите инициативни комитети, тя е сходна. Това говори, че е насочена един тип гражданска енергия“, изтъкна Страхил Делийски.

„В самата демократична общност има разделение. Основно предизвикателство за Лозан Панов е, част от демократичната общност може да подкрепят Румен Радев на първия тур. Инициативните комитети са скрити коалиции. Брандираш кандидатът, за да го направиш по-приемлив за избирателите“, подчерта Димитър Ганев.

„Става въпрос едновременно за два избора по различен начин. ГЕРБ ще имат интерес да доминират в президентските избори, но не и в парламентарните“, анализира Делийски.

„Опасно е даден кандидат, подкрепен от една партия, да казва, че не е неин кандидат. Това може да му коства дистанция между него и електората. Това разграничаване от ГЕРБ може да не даде толкова негативни резултати, заради ненависта към алтернативния кандидат. Вотът ще е заради общия враг – Румен Радев. Симпатизантите на ГЕРБ ще гласуват за проф. Анастас Герджиков, въпреки разграничаването му“, прогнозира Ганев.

Той допълни, че избирателната активност на тези избори ще е по-висока.

„Не очаквам някакви чудеса пред машините“, допълни колегата му Страхил Делийски.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тежка катастрофа до град Крън, режат ламарини

Тежка катастрофа е станала на пътя между град Крън и село Енина, предаде Нова тв. Кола се е забила челно в дърво. Шофьорът е затиснат от ламарините. В момента пожарникари се опитват да го извадят от автомобила. Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина