Строеж на сграда блокира 10 месеца ключова пътна артерия

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

От 10 месеца част от булевард "8-и декември" в столицата продължава да е затворен. Причината – строеж на сграда, която е предизвикала свлачище на булеварда през месец януари. Тогава са наложени глоби и наказателни постановления от страна на строителния контрол, издадена е заповед да се укрепи изкопът, но такива действия не са предприети.

Собственикът има разрешение за строеж на изкоп, но няма разрешение за строеж на сграда. Според ДНСК по този начин строежът става незаконен. Движението в момента на булеварда се осъществява в другите две ленти. Според гражданите те са ощетени във войната между инвеститора и администрацията на държавата.

"Възложихме разработването на временна връзка, която да даде възможност за създаване на още една лента, движението не е пуснато, защото не е безопасно, инвеститорът извърши незаконни действия" каза пред БНТ арх. Здравко Здравков, главен архитект на София.

По думите му укрепването на изкопа трябва да се случи в максимално бърз срок. Според жителите разширяването на булеварда ще бъде полезно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Краят като начало

В парадигмата на художествените и критически търсения от предишните книги на Владимир Шумелов „The End“ се явява поредна брънка от личен авторов размисъл за света и на липсата на удовлетвореност от отговорите, които намираме и чиято окончателна сигурност винаги ни се изплъзва. Книгата може да бъде поставена под жанровия знаменател […]