Строят град за 400 млрд. USD

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Бившият изпълнителен директор на Walmart – милиардерът Марк Лор, обяви плановете за строителството на устойчив и екологичен град Телос. Градът получава своето име от гръцката дума "телос" което означава "висша цел". Инвестицията ще е на стойност 400 млрд. USD. Опциите къде да се намира новият град са Невада, Юта, Айдахо, Аризона или Тексас.

Площта на новия град ще е 60 700 хектара и ще включва в себе си екологично чиста архитектура, както и ще се захранва с алтернативна енергия. Системата за водоснабдяване ще е устойчива на суши. По пътищата на новия град хората ще могат да се предвиждат единствено с автономни транспортни средства, тъй като автомобилите, захранвани с изкопаеми горива, ще бъдат забранени.

Предвижда се в идните 40 години Телос да бъде населен с близо 5 млн. души. Първият етап от строителството е на стойност 25 млн. USD. Ще бъдат построени домове за 50 000 жители. Към днешна дата инвеститорите търсят парцел с площ от 600 хектара, който да е с възможност да се разшири до 60 700 хектара.

"Телос ще е нов модел за живот. Той ще е най-откритият, най-справедливият и екслузивен в света. Градът ще е толкова разнообразен и ярък, колкото е Ню Йорк. Ще съчетава в себе си ефективността, сигурността и чистота, която предлага Токио, а също така и социални и устойчиви услуги и система за управление, подобна на тази, която може да видим в Стокхолм", казва Марк Лор.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Задържаха автора на заплахата към Ива Митева, който не се яви в съда по-рано днес

Авторът на заплахата с убийство, отправена към председателя на Народното събрание Ива Митева, ще бъде закаран под конвой в Софийски градски съд днес следобед. Това се налага, след като 26-годишният Любомир Яков не се яви в съдебната зала в 9 часа тази сутрин, съобщи Евроком. След неявяването на Яков, магистратите […]