Сурогатна майка роди близнаци, но…

NetNews

Тази необикновена история се е случила с американката Джесика Алън, която решила да стане сурогатна майка за двойка от Китай, която не можела да има деца предава jenata.blitz.bg.

Съпругът на Джесика подкрепил решението ѝ, защото семейството имало спешна нужда от пари. Средствата за износването на чуждото бебе двойката смятала да инвестира в свое жилище.

Процедурата по изкуствено осеменяване преминала успешно, а два месеца по-късно станало ясно, че Джесика е бременна с близнаци. Бъдещите родители останали толкова щастливи от новината, че решили да повишат хонорара на Алън на 5 хиляди долара.

Бременността преминала перфектно и в края на годината младата американка родила здрави близнаци. Джесика дори не успяла да види бебетата. Двамата с мъжа ѝ си получили парите и продължили живота си.

Но след известно време Джесика получила писмо. В него родителите на бебетата, които износила, твърдели, че децата са различни. Едното било азиатче, а второто приличало на съпруга на Джесика, който е афроамериканец.

Семейството било категорично, че американката е нарушила условията по договора и искало обезщетение в размер на 22 000 долара. Ако не получели парите, заплашвали да дадат детето в приют.

Джесика и съпругът ѝ потърсили помощ от адвокати и доказали, че причината за недоразумението е грешка на клиниката. Станал е уникален случай на суперфетация, когато овулацията не е спряла по време на съществуваща бременност.

Месец по-късно, след ДНК тест, се изяснило, че децата наистина не са братя и едното било на Джесика.

Съдебният процес бил дълъг и сложен, тъй като по всички закони и двете деца били на китайската двойка.

В крайна сметка тя и съпругът ѝ успели да си върнат детето, без да плащат неустойки по договора.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Държавните и общинските имоти влизат в единен регистър

Всички имоти държавна и общинска собственост ще бъдат обединени в единна система за управление на собствеността и регистър. Иновативната е-система ще се администрира от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като ведомствата и общините ще вписват и отразяват промени в системата за територията и имотите, за които отговарят. Тя ще […]