Съветник на президента Радев: Дали няма да ни стигне догодина трета вълна?

NetNews

"Организацията за икономическо сътрудничество и развитие в декемврийския си доклад посочва, че общият глобален икономически спад за тази година ще бъде около 4.1 – 4.2%". Това заяви в ефира на предаването "Делници" по ТВ Евроком. икономистът Румен Гълъбинов, който е съветник на президента Румен Радев.

"Организацията пък се надява в средата на 2021 година да започне едно възстановяване на световната икономика, което да го върне обратно към 4%. Тук има много условности. Една от условностите е, че сега имаме втора вълна на коронавируса. Дали няма да ни стигне догодина трета вълна?", чуди се финансистът.

''Тук се поставя въпросът: Достатъчно ли се поучиха европейските държави от азиатските? Защото е очевидно, че азиатските държави много по-бързо преминаха през тези вълни на коронавируса и те вече започнаха да се възстановяват през тази 2020 година. Докато европейската икономика ще се възстановява от средата на 2021 година", категоричен бе Румен Гълъбинов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мао Дзедун правел секс с девици, а Хитлер и Сталин...

Кои навици смятате за странни? Всеки от нас преценява по свой “критерий”, няма двама души, които си приличат. Затова и всеки човек си има различни странности, пише вестник "Труд". Дори не ги докосвайте “Всеки луд с номера си”, наистина е мъдра поговорка. Но що се отнася до странностите на диктаторите, […]