Съветът на ЕС отделя близо 14.2 млрд. евро за кандидат-членки

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Съветът на Европейския съюз е взел решение да отдели сумата от близо 14.2 млрд. евро в рамките на предприсъединителните фондове за периода 2021 – 2027 година.

Тези средства ще бъдат предоставени на Албания, Босна и Херцеговина, Исландия, Косово, Черна гора, Република Северна Македония, Сърбия и Турция, става ясно от официално прессъобщение на сайта на Съвета.

Предприсъединителните фондове имат за цел да подпомогнат кандидат членките в осъществянето на реформи в различни сфери, като съдебната система, административното обслужване, икономиката, социалните грижи.

Отпускането на средствата ще става поетапно, като ще се отчита постигнатия напредък и споделянето на общи ценности. С особено внимание ще се следи за промяната, настъпваща в сферата на спазването на основните права, функционирането на институциите и административната реформа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

18-годишен от Ямбол потрошил огледалата на три автомобила

Млад мъж от Ямбол е задържан от ОД на МВР Бургас, заради вандалски прояви в Лозенец. Сутринта на 5 септември в Районно управление – Царево е получено съобщение за това, че в с. Лозенец на ул. „Рибарска“ са счупени десните странични огледала на три леки автомобила с бургаски регистрации. След […]