Съдия от Търговище е задържан с подкуп. Предложил е да намали присъда, твърди прокуратурата

NetNews

Наказателен съдия от Окръжния съд в Търговище е бил задържан заради получен подкуп от 5000 лв. във вторник. Това съобщиха говорителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Христо Кръстев, зам.-председателят на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Антон Славчев и зам.-директорът на ГДБОП Димитър Кангалджиев на съвместен брифинг в сряда.

По информация на БТА става въпрос за съдия Мирослав Митев, който е поискал сумата от 10 000 лв. от подсъдим по дело, по което магистратът е докладчик, за да намали присъдата му на втора инстанция.

В колата на задържания съдия са намерени белязани 5000 лв., които по думите на говорителя на СГП са били първата част от поискания рушвет.

В началото на 2021 г. Митев е бил кандидат да оглави Окръжния съд в Търговище, но Висшият съдебен съвет (ВСС) избира колегата му Татяна Даскалова.

„Колегата не е на работа тази сутрин, има насрочени второинстанционни дела за днес, те ще бъдат отложени за по-късна дата“, каза Даскалова пред БТА в сряда.

Мирослав Митев има над 20-годишен стаж като съдия. Преди да бъде назначен в съда в Търговище е правораздавал в съда в Попово.

За момента той е задържан с прокурорско постановление за 72 часа и предстои прокуратурата да поиска постоянното му задържане от Софийския градски съд, който е компетентен да разглежда дела срещу магистрати след закриването на специализираното правосъдие.

Източник Радио Свободна Европа / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мелъди Гардo идва за първи път в България с мега-концерт

Критиците я сравняват с Ела Фицджералд и Нина Симон. Кадифеният ѝ глас звучи нежно и вълнуващо като прошепнато откровение. Известната американска джаз и блус изпълнителка и автор на песни Мелъди Гардо идва за първи път в България. Концертът ѝ ще бъде на 29 юли, в Античен театър, Пловдив. Гардо е […]