Съдът се произнесе за Нинова и новия Национален съвет, вижте какво е решението

NetNews

Софийски градски съд вписа Корнелия Нинова за председател на БСП и на новоизбрания Национален съвет на партията, съобщиха от левицата.

Решението е от 21 декември 2020 г., а съдът е заседавал само един път.

"В продължение на един месец в публичното пространство се разпространяваше фалшивата новина, че Софийски градски съд е отказал вписване на прекия избор на Корнелия Нинова за председател на БСП и на новоизбрания Национален съвет на партията. В този контекст се манипулираше общественото мнение, че делото е връщано два пъти и новото ръководство е нелигитимно, което категорично не отговаря на истината", обясниха от БСП.

Представени са доказателства за обявяването на конгреса съгласно чл. 31, ал. 8 от вписания устав – в централния печат и писмо до областните/общинските/градските/районните съвети на политическата партия. От писмените доказателства съдът намира, че е спазена процедурата на чл. 31, ал.3 вр. с ал. 5 от вписания устав на партията по свикване на заседанието на конгреса, състояло се на 26 и 27 септември 2020 г., добавиха от левицата.

От БСП казаха още, че от представените писмени доказателства се установява, че са избрани по предвидения в закона и устава ред ръководни и контролни органи на партията – избор на Председател на партията, нов състав на Националния съвет на партията, избор на Председател на Общопартийната контролна комисия, нов състав на Общопартийната контролна комисия, нов състав на Изпълнителното бюро на Националния съвет на партията, добавят социалистите.

При така установеното съдът намира, че са изпълнени особените изисквания на закона и устава на партията, поради което искането за вписване на заявените промени е основателно и следва да бъде уважено, цитираха още от БСП.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Зрелищен арест на морето! Автомобилът на задържания е с американска регистрация

Шофьор е задържан зрелищно в Черноморец при акция на полицията. Екшънът се разиграл посред бял ден на ул. "Братислава", когато униформени спрели за проверка джип Тойота с американска регистрация. Зад волана на японската кола е бил млад мъж. По информация на Флагман.бг това е 37-годишният Марио Минков от Черноморец. Той […]