Съдят шестима души за тежката автобусна катастрофа край Своге

NetNews

Шестима души отиват на съд за тежкия пътен инцидент край Своге, при който на 25 август 2018 година загинаха 20 души, а други 10 бяха ранени, съобщи БНР. Подсъдим е шофьорът на автобуса Григор Григоров, както и началници в строителната фирма „Трейс“, надзорници на ремонта на пътя и директор на дирекция в Пътната агенция.

Шофьорът ще отговаря за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата – карал е с по-висока от разрешената скорост, навлязъл е в насрещното платно, а автобусът, шофиран от него, не е преминал задължителен технически преглед.

Експертизите на пътната настилка са показали, че структурата на асфалтовото покритие не отговоря на стандартите. Затова на съд отиват и техническият ръководител, отговарял за ремонтните дейности, ръководителят на фирма, на която са били възложени те, началникът на асфалтовата база, строителният инженер, който е трябвало да осъществява строителен надзор, и директор на дирекция в Пътната агенция.

Материалите по делото са събрани в 277 тома. Разпитани са над 100 свидетели, а за експертизите са били ангажирани 24 вещи лица. 104 души са конституирани като пострадали, сред тях са и наследниците на загиналите.

Предстои Софийският окръжен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

За същата катастрофа обвинения бяха повдигнати и на бившите ръководители на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов и Дончо Атанасов. В края на миналата година Софийският градски съд прекрати делото срещу тях заради процесуални нарушения, припомнят още от националното радио.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Куче или котка? Изборът говори много за характера ви

Интригуващо е колко много може да разкрие за нас това дали ще изберем куче или котка за домашен любимец. Не са много онези, които ще приютят едновременно и двете под покрива си. По-голямата част залагат само на едното животно. Преди малко повече от 5 години, британката Денис Кастело и нейни […]