Съдят 18-годишна, направила наркопарти за пълнолетието си

NetNews

Предадоха на съд 18-годишно момиче за държане на няколко вида наркотични вещества с цел разпространение в къща за гости, съобщават от държавното обвинение.

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Й.К. за извършено от нея престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 от НК.

Обвиняемата Й.К. решила да празнува навършване на пълнолетие извън дома си и наела къща за гости в района гр. Разлог. За поканените на тържеството ѝ приятели тя предварително закупила амфетамин и канабис (марихуана). Пристигайки в наетата от нея къща за гости, в деня на празнуването на рождения си ден на 23.01.2021 г., обвиняемата оставила наркотичните вещества на една от масите. По този начин те били предоставени на гостите, пожелали да ги употребят. Някой от тях оставил на същото място и таблетки, съдържащи екстази (MDMA).

По време на празненството, както рожденичката, така и някои от гостите, употребили предварително набавената дрога. Междувременно в РУ на МВР гр. Банско постъпила информация за употреба на различни видове наркотични вещества в наетата от обвиняемата къща за гости. На място пристигнала сформирана оперативна група. На холната маса бил установен полиетиленов плик със суха листна маса. Й.К. направила опит да изхвърли амфетамин зад масивна статуетка, но била забелязана от полицейските служители. При претърсване на къщата за гости са били открити и иззети плик с марихуана, мелничка, пластмасова кутийка с 3 розови хапчета (екстази) и полиетиленово топче с бучка бяло вещество (амфетамин).

По досъдебното производство е била извършена физикохимична експертиза, установила вида на откритите по време на празненството наркотични вещества. Предстои делото да продължи в съда.

Поставете оценка:

3.7

Оценка 3.7 от 6 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Скоро ще има решение за Северна Македония

Скоро ще намерим решение за преговорите със Северна Македония и Албания. Това обявиха от словенското председателство на ЕС. За да започнат преговорите трябва да бъдат утвърдени преговорните рамки. Очаква се това да стане скоро, след като България има ново правителство. Словенският представител Гашлер Довжан обяви, че е оптимист по въпроса. […]