Съд в Мианмар отложи произнасянето на присъда срещу Аун Сан Су Чжи

NetNews

Произнасянето на една от присъдите, очаквани в продължителната съдебна сага срещу бившата лидерка на Мианмар Аун Сан Су Чжи, бе отложено днес, предаде Франс прес.

„Трибуналът не постанови решение днес“, заяви говорителят на хунтата Зау Мин Тун, без да посочи нова дата.

В тази част от съдебната сага носителката на Нобелова награда за мир е обвинена в Корупция. Прокуратурата твърди, че тя е получила 600 000 долара и над 11 килограма злато от бившият министър, отговарящ за региона на Янгон.

Ако бъде призната за виновна, Аун Сан Су Чжи може да получи до 15 години затвор. 76-годишната бивша лидерка беше задържана на 1 февруари миналата година, след военен преврат, сложил край на едно десетилетие на преход към демокрация. Срещу нея са предявени множество обвинения, включително за нарушава на закон за държавната тайна, датиращ от колониалната епоха.

Тя вече беше осъдена на шест години лишаване от свобода за неспазване на ограниченията, наложени заради коронавирусната пандемия и подбуждане към размирици. Аун Сан Су Чжи излежава първата част от присъдата си под домашен арест, но мястото се пази в тайна.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кали наля още масло в огъня на "скандала Глория" (СНИМКА)

Скандалът, който Тото и Кали разпалиха покрай колежката им Глория се разгаря, а Кали направи странен опит да потуши напрежението, което се създаде между нея и примата на поп фолка. Всичко започна, когато Кали бе на гости на Тото от „СкандаУ“ в неговия подкаст. Там двамата подхванаха темата кой изпълнител […]