Създават Национален кризисен щаб за спасение на туризма

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Утре ще бъде създаден Национален кризисен щаб за спасение на туризма. Двете най-големи обединения в бранша – Алиансът на туристическата индустрия в България и Конфедерацията на българския туристически бизнес, се обединяват за общи действия срещу затваряне на заведенията, липсата на адекватни обезщетения при налагането на COVID мерки и неоснователното поскъпване на тока. Информацията сподели пред Българското национално радио председателят на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите във Велинград и Западните Родопи Златко Златанов.

“Това са двете най-големите, няма по-големи от тях в бранша. Обединяваме се, никога досега не е правено. Утре на обяд подписваме меморандум за общи действия. Преди това ще подпишем и Етичен кодекс за всички наши действия и правила на работа, като това нещо е нещо историческо, досега никога не се е правило", отбеляза той.

"Имаме няколко точки , по които ще работим. Едната е в неправомерното затваряне. Другата точка – когато се затваря ние искаме да се заплаща, искаме ДДС-то да е постоянна мярка. Всички – хотелиери, туроператори, заведения за хранене, нощни, се обединяваме. Това е за пръв път. Това е, което го правим в сряда, от 12.00 часа подписваме меморандума, в сряда в 15.00 часа правим големия митинг на жълтите павета и, ако не ни обърнат внимание, продължаваме щафетно във всеки един град“, доуточни Златанов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Напрежение в Кабул! Талибаните стрелят във въздуха, за да разпръснат демонстрация

Талибаните стреляха във въздуха днес в Кабул, за да разпръснат протестна демонстрация срещу жестоките им репресии в Панджшер и намесата на Пакистан, смятан за техен близък съюзник, съобщи АФП, цитирана от БТА. Близо 70 афганистанци, повечето жени, се бяха събрали пред посолството на Пакистан, държаха плакати и скандираха лозунги срещу […]