Създадоха специална бира за юбилея на кралица Елизабет II

NetNews

Месец преди платинения юбилей от възкачването на кралица Елизабет Втора на трона кръчмите във Великобритания се зареждат подобаващо преди очакваното пристигане на „орди“ от посетители, предаде Франс прес.

Бирата, която е поверена за разнасяне на конете Албърт и Айвън и тяхното ремарке, е създадена от пивоварната „Уиндзор и Итън“ специално за 70-ата годишнина от царуването на Нейно Величество, пише БТА.

„Наричаме я „Касъл Хил“, защото когато кралицата се възкачва на трона, това е обявено на хълма на замъка Уиндзор“, обяснява управителят на пивоварната Уил Калвърт.

Приготвена с ечемик от кралската ферма и английски и новозеландски хмел, „Касъл Хил“ е „отлична освежаваща бира, която може да се пие навън през лятото за юбилея“, допълва Калвърт, чиято пивоварна снабдява кралското семейство.

Castle Hill: A special jubilee brew to celebrate Queen Elizabethhttps://t.co/vb9krZA84v
A beer has been created specially to mark Queen Elizabeth’s 70 years on the throne. ‘Castle Hill’ honours the queen’s ascension to the throne.

— TheSouthAfrican.com (@TheSAnews) May 5, 2022

Седемдесетгодишнината на кралица Елизабет Втора на трона – рекорд за британски монарх, ще бъде отбелязана с четиридневни празненства във Великобритания от 2 до 5 юни, с улични партита, концерти и паради. По този повод британците получават допълнителен официален празник, а кръчмите имат право да останат отворени до късно.

В Уиндзор, западно от Лондон, ще има парад на автомобили, фойерверки и внушителен пикник в двора на замъка. Улиците в центъра на града са украсени с британски знамена и транспаранти, оповестяващи честванията.

Управителите на местни кръчми очакват с нетърпение празненствата и вярват, че ще бъдат много заети, особено ако времето е слънчево и „целият свят се стече към Уиндзор“. За кръчмите, хотелите и многото магазини в града тези четири дни на тържества са истинска благодат след „мизерните“ години на коронавирусната пандемия.

Туристите се завърнаха, но сега идват по-малко пари отпреди, отбелязва собственик на магазин за сувенири с идеално разположение само на няколко метра от замъка, който също се надява, че платиненият юбилей ще привлече повече клиенти.

Никой член на кралското семейство не се радва на толкова голяма популярност, колкото монарха – 96-годишната кралица Елизабет Втора. Тя е начело както в анкетите за популярност, така и по продажби на сувенири. В залеза на своето царуване Нейно Величество продължава да е обект на обожание от страна на поданиците си, въпреки скандалите, съпътстващи семейството ѝ.

An excellent display dedicated to the platinum jubilee of Queen Elizabeth!#PlatinumJubilee #ArundelCastle pic.twitter.com/lOanyA5IQm

— Grant Rivers🇬🇧🏳️‍🌈 (@SnowAndBeach) May 6, 2022

Сред поклонниците на кралската фамилия е 61-годишната Сандра Пиндър, която редовно води своята внучка да гледа смяната на караула пред замъка Уиндзор.

Преданата британка намира кралица Елизабет Втора за „прекрасна“, възхищава се на нейната „отдаденост“ към поданиците ѝ и е благодарна за „всички обиколки, които е направила, за да популяризира страната“. „Всички в семейството обичаме кралицата. След 70 години на трона тя се е доказала“, споделя Сандра Пиндър.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Борисов: Вкараха и украинския посланик в техния пиар, да им спасява коалицията, срамота за него

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира от Пловдив актуалните теми от политическия живот на страната. Запитан дали е възможно да се ремонтира украинска техника в наши заводи, Борисов посочи, че може да говори с часове за военните ни заводи. „Все едно питате може ли в един сервиз да ремонтират коли. […]