Сърбия вече не е част от „епидемиологично безопасните“ държави

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

След решението на посланиците на страните-членки, взето в сряда, Съветът на ЕС официално актуализира списъка с „епидемиологично безопасни“ трети страни за пътуване до ЕС, който вече не включва Сърбия, съобщава Радио и Телевизия Сърбия (РТС), предаде агенция „Фокус“.

Освен Сърбия, от списъка на епидемиологично безопасните страни са извадени Япония, Албания, Армения, Азербайджан и Бруней.

В т.нар. „зелена листа“ са Уругвай, Австралия, БиХ, Канада, Йордания, Нова Зеландия, Катар, Молдова, Саудитска Арабия, Сингапур, Южна Корея, Украйна и Китай, подлежащи на потвърждение на взаимност.

В изявление на Съвета на ЕС се посочва, че несъществените пътувания до ЕС от държави или образувания, които не са в списъка, „са обект на временни ограничения“, но не предопределят възможността държавите-членки да отменят временното ограничение за несъществени пътувания до ЕС за „напълно ваксинирани пътници“.

Съветът на ЕС подчертава, че списъкът се приема под формата на препоръка за държавите-членки и ще продължи да се преразглежда на всеки две седмици.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

10 септември 1977 г. Последната екзекуция с гилотина във Франция

На 10 септември 1977 г. в затвора на Марсилия е извършена последната във Франция екзекуция с гилотина. Екзекутираният мъж е от арабски произход и се казва Хамид Джандуби. Той е осъден за изнасилването и убийството на младо момиче. Това е последното отсичане на глава изобщо в Европа. На 9 октомври […]