Сърбия забрани износа на този продукт

NetNews

Сръбският кабинет въведе днес ограничения на цената на млякото и забрани износа на този продукт до 30 септември заради недостига му в сръбските търговски вериги, съобщи вестник „Политика“.

По данни на изданието сръбското правителство е решило да ограничи цената на млякото с масленост 2,8 процента на ниво 128,99 динара (1,10 евро). Освен това се въвежда забрана за износ на мляко и някои млечни продукти до 30 септември.

По-рано днес Ненад Будимирович, секретар на Асоциацията за земеделие и преработка към Сръбската търговско-промишлена палата, заяви, че в големите сръбски търговски вериги има недостиг на прясно мляко. Според него причината за недостига е увеличеното потребление и намаленото производство.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Аполония 2022 приключи с песните на Стефан Диомов

Празниците на изкуствата Аполония 2022, един от най-посещаваните български фестивали, завърши с бурни аплодисменти и емоционален концерт, посветен на един от най-емблематичните български гласове – на Ваня Костова, пише burgasnews.com. В последния ден на Фестивала на сцената на амфитеатър Аполония заблестяха изпълнителите на Тоника, Тоника СВ, Фамилия Тоника, Тони Димитрова, […]