Съседите ги очаква „пренатоварване“ на този пазар

NetNews

След края на пандемията от коронавируса брокери очакват ръст в търсенето на имоти с балкони и градини в предградията и селските райони на Гърция. Пандемията прекъсна възходящата тенденция на пазара на недвижими имоти в южната ни съседка, но посредниците очакват тя да се върне след края на пандемията. "В момента гръцкият имотен пазар е замразен, но наблюдаваме голям интерес към къщи с градини. Пандемията засили вече съществуващи тенденции в определени демографски групи, като например младежи и млади родители, които мечтаят за по-просторно жилище или къщи с градини в селските райони. В период на пандемия тази тенденция се засили и се разпространи и върху други демографски групи", казва вицепрезидентът на Федерацията на посредниците в Гърция Космас Теодоридис.

По думите на експерта, след като през текущата година хората започнаха да прекарват повече време на закрито, то сега те търсят повече пространство, за да може да го обособят като домашен офис или балкон с градина, с цел безопасна почивка. "В сферата на жилищните имоти наблюдаваме преместване на търсенето от центъра на града към покрайнините и към къщи за почивка", казва той.

"Преимуществено животът в центъра, дава възможност да хората да са по-близо до театри, киносалони, културни мероприятия, ресторанти и кафенета. Но сега това не е актуално. Хората искат да имат това, на което да се наслаждават дори по време на пандемия, като например разходка сред природата", заключава Теодоридис.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Регистрирано е земетресение в района на Пловдив

Слабо земетресение на територията на България. Трус с магнитуд 2.5 по Рихтер е регистриран малко след 4:30 тази сутрин в района на Пловдив по данни на Сеизмологичния институт на БАН. Епицентърът е бил на 15 километра дълбочина. Няма данни за пострадали хора или материални щети. Източник fakti.bg / Уведомете за […]