Съседите повишиха цените на бензина и дизела

NetNews

Министерството на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия съобщи, че от 29 април максималната цена на дребно на литър евродизел е 206,2 динара (около 1,75 EUR), а литър европремиум 95 е 184 динара (1,55 EUR).

На 7 април сръбското правителство удължи ограниченията за ръст на цените на петролните продукти, които бяха в сила от 11 март до 30 април. Максималната цена на дребно, включително ДДС, за бензина „Евродизел“ и VMV 95 се определя от размера на средната цена на едро в Сърбия плюс 6 динара (около 5 евроцента) за литър. Максималната стойност на дребно на тези два нефтопродукта се определя всеки петък и е валидна за период от една седмица.

От 21 април до 29 април цената на петролните продукти беше 196,3 динара (около 1,43 EUR) за литър евродизел и 174,1 динара (около 1,47 EUR) за VMV 95 EUR премиум бензин. Ще бъдат валидни 9 динара (0,08 EUR) за литър до 6 май. Инструктирани са бензиностанциите да продължат да пълнят резервоарите за гориво на клиентите с максимум 60 литра.

„Членовете на правителството решиха също така временно да намалят акциза върху бензина и маслата за газови двигатели с 15%, предвид настоящата ситуация с цената на суровия петрол на световния пазар и възходящата тенденция, която се отразява негативно на икономическата стабилност в страната. страната“, се казва в доклада.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Риана е на ръба на нервна криза дни преди раждането

Риана би трябвало да е на върха на щастието и да се наслаждава на един от най-прекрасните моменти в живота си. Напоследък обаче тя не може да си поеме дъх от грижи и терзания, като близки споделят, че дни преди раждането си горещата певица от Барбадос е стресирана и в […]