Съсечен в морето: Така ли е бил убит рибарят, открит мъртъв на плажа в Царево

NetNews

Полицията разследва смъртта на 74-годишен мъж от Царево, открит мъртъв на централния плаж в града с дълбоки порезни рани по главата и тялото. Основната версия е, че рибарят е ударен от скутер с извънбордов двигател на лодка, чийто водач е избягал от местопрестъплението, информира Нова телевизия.

„Перка или витло на плавателен съд. Води се разследване, назначени са експертизи, изискана е справка от Министерството на отбраната за това какви плавателни съдове са се намирали в този район”, заяви Елгина Чалъмова, говорител Окръжната прокуратура Бургас.

Рибарите, загубили приятеля си, настояват за разкриване на истината. Според тях водачът на плавателния съд не е местен рибар, а по всяка вероятност неопитен турист, наел мощен скутер за разходка в открито море.

Версията на разследващите е, че водачът на плавателния съд по всяка вероятност не е видял плуващия мъж, блъскайки го с висока скорост. А плувецът не е бил обозначен с буй.

„Има вълни и вятър. Винаги трябва да се плува с буй”, каза рибарят Янаки Янакиев.

Проверяват се няколко плавателни съда, които са били отдавани под наем на туристи за разходка в морето. От Морска администрация са категорични, че отговорност за инцидента носи и собственикът, който е задължен да обясни правилата при ползването им и с каква скорост може да се влиза и излиза в пристанището и крайбрежните води.

„Задължително се подписва инструктаж когато туристът взима този плавателен съд. Отговорността на отдалия плавателен съд е да провери дали самият турист е в адекватно състояние, дали не е употребил алкохол”, заяви кап. Александър Илиев, началник „Морска администрация”Бургас.

Проблем в разследването се оказва липсата на видеонаблюдение в акваторията на залива, което затруднява установяването на скутера.

Проверяват се и дневниците на по-големите лодки, разпитват се и собствениците на луксозни скутери акостирали в пристанището.

По случая е образувано досъдебно производство за убийство, като към този момент извършителят не е установен.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Бебе загина при пожар в гетото "Максуда" във Варна

3-месечно бебе е загинало при пожар, избухнал късно снощи в циганската махала "Максуда" във Варна, съобщиха от МВР. На сигнала за злополуката са се отзовали три екипа на пожарната служба, които са потушили огъня, но детето вече е било починало. Причините за разразяването на огъня са в процес на изясняване, […]