С водно оръдие полицията в Германия сложила край на екшъна след мача от Лига Европа

NetNews

Редица сблъсъци между фенове на Айнтрахт Франкфурт и Уест Хям са белязали нощта във финансовия и транспортен център на Германия. Повечето схватки са били в квартала на железопътната гара, за което вече ви съобщихме. Както е известно, немският тим спечели с 1:0 полуфиналния реванш от Лига Европа срещу „чуковете“.

Именно в разположените там кръчми привърженици на двата тима, които не са успели да влязат на стадион „Дойче Бан Парк“, са гледали решителния двубой. След края на срещата феновете са излезли на улиците, където са възникнали сблъсъци.

Полицията, която в часовете преди началото на мача имаше доста работа покрай разтърваване на запалянковците, този път доста бързо се е справила със ситуацията. В известна степен е помогнал и фактът, че феновете са били вече изморени.

Най-голяма роля обаче е изиграло използването на водно оръдие, за което властите предварително са изискали разрешението на общинските власти. Освен това големи полицейски части са били разположени именно в района на гарата, тъй като именно там са се очаквали големите проблеми.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Готвят най-мащабното светлинно шоу у нас (ВИДЕО)

У нас предстои да се проведе най-големият светлинен спектакъл, организиран някога в България. На 28 май от 20:30 часа в Гребна база Пловдив любителите на специалните изживявания и добрата музика ще могат да видят за първи път шоу, което комбинира специални Close Proximity фойерверки с лазери, ефектно осветление, LED екрани, […]