С изкуствен интелект българи и IBM помагат на застрахователите

NetNews

IBM обяви, че Ablera, българска компания, специализирана в разработването на дигитални продукти на основата на изкуствен интелект (AI) и Machine Learning, избра IBM Garage за съвместното създаване на Beth – интелигентен многоезичен и многоканален виртуален асистент за застрахователни компании, базиран на IBM Watson върху IBM Cloud.

Прототипът (Minimum Viable Product) на виртуалния асистент е разработен за две седмици. Интелигентният виртуален асистент на Ablera поддържа взаимодействието между застрахователните компании с техните клиенти, агенти и служители, помагайки им за бързо и лесно обработване на общи и специфични задачи (котировки, уведомления за щети (FNOL), автоматична обработка и оценка на щети, в реално време (24/7/365), като наподобява комуникация човек-човек с крайния потребител.

Beth води клиентите през застрахователния процес, за да изпълни поставените от тях заявки и задачи в рамките на минути, премахвайки проблемните точки на клиентското изживяване. Потребителите могат да разговарят с Beth в реално време, на родния си език и да бъдат обслужвани през различни канали (платформи за съобщения, уеб, приложения) от всяко устройство.

Beth е обучен да разбира разнообразни въпроси, зададени по различни начини, да разпознава намеренията на потребителя и да предоставя персонализирани отговори и съвети, като извлича необходимата информация от различни източници, с които е интегриран (основната система на застрахователя, финансовата система, системата за управление на клиентите на и др.).

Beth може да се използва и за всички бизнес линии на персонално общо застраховане – автомобилно, имуществено, помощ при пътуване и др. Обучението на Beth за останалите бизнес-линии от общото застраховане, както и здравно застраховане, са включени в плановете на Ablera за следващата година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русия с антирекорд

Русия регистрира през последното денонощие най-големия брой нови случаи на коронавирус от две седмици, предаде ТАСС. Федералният оперативен щаб за борба с инфекцията съобщи днес за близо 29 хиляди установени заразени през последното денонощие. С това общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в Русия надхвърли 2 милиона и 848 […]