С медицинско изключение Джокович ще играе в Австралия

NetNews
С медицинско изключение Джокович ще играе в Австралия

Снимка: архив, БГНЕС

Новак Джокович ще защитава титлата си на Australian Open тази година, след като потвърди, че е получил медицинско изключение.

Световният номер 1, който се оттегли от АTP Cup, сложи край на спекулациите относно участието си в първия за годината турнир от Големия шлем, който започва на 17 януари.

Още по темата

30 дек 2021 16:09

34

Директорът на Откритото първенство на Австралия по тенис Крейг Тайли бе заявил, че играчите или трябва да са напълно ваксинирани, или да имат медицинско изключение за участие и Джокович, чийто ваксинационен статут е неясен, ще бъде в Мелбърн заради извинение по медицински причини, предаде БНР.

„Честита нова година, хора! Пожелавам на всички ви здраве, любов и щастие във всеки настоящ момент и да се отнасяте с любов и уважение към всички човешки същества на тази прекрасна планета. Прекарах фантастично време с моите близки по време на празниците и днес се запътвам към Австралия с разрешение за изключение. Да започваме, 2022-а!!“, написа сърбинът в Instragram.

Джокович е деветкратен шампион в Мелбърн и ще играе за рекордна 21-а титла от Шлема на най-успешния си турнир от най-висока категория. В момента Джокера поделя първото място с големите си съперници на корта Роджър Федерер и Рафаел Надал, които също имат по 20 титли. Федерер няма да играе в Австралия, тъй като продължава да се възстановява от травма на коляното, докато Надал ще вземе участие, след като се възстанови от прекаран коронавирус.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Омикрон раздели Европа за мерките срещу COVID

Държавите в Европа предприемат разнопосочни действия на фона на разпространението на Омикрон. Кипър се готви да въведе по-строги мерки, докато Великобритания отхвърли допълнително затягане на ограниченията. Всички пристигащи на територията на Кипър вече ще са длъжни да представят негативен PCR тест – независимо от ваксинационния статус, предаде Bulgaria ON AIR. […]