С нови дигитални технологии стартира учебна година в ОУ „П. Р. Славейков” в Ямбол

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Едно от най-големите училища в Ямбол – ОУ „П. Р. Славейков” посреща новата учебна година с въвеждане на модерни дигитални технологии в обучението.

Два пилотни класа ще работят с устройства Chromebook – лек и лесен за употреба преносим компютър, който ще замести носенето на тежки раници с учебници и тетрадки. Експерименталният метод се въвежда в 3”а” клас с преподавател Дорина Братанова и в 5„г” с класен ръководител Райна Димитрова.

ОУ „П. Р. Славейков” е първото училище в региона, което с помощта на новите устройства ще работи по модела „1:1”. При него всеки ученик и учител са свързани чрез персонален профил в „облак”, което позволява преобразяването на учебния процес в дигитална среда, дори и при присъствено обучение. Във всеки един момент учители и ученици имат достъп до електронни учебници, домашни работи, тестове, документи и т.н.

Този метод се прилага успешно в редица държави в Европа, а от 2018 г. вече и в десетки училища в България – в София, Пловдив, Варна, Бургас и др.

„Нашето училище успешно съчетава възрожденските традиции с въвеждането на модерните технологии в начина на преподаване и организацията на учебния процес”, коментира на днешния първи учебен ден директорът на школото Илиана Бицова. ОУ „П. Р. Славейков” посреща новата учебна година вече като „иновативно училище”, след вписването му от МОН в мрежата на иновативните училища в страната.

На днешния 15 септември училищния праг прекрачиха 92-ма първокласници. В училището се обучават общо 690 деца, разпределени в 29 паралелки.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рецепта за вечеря: Свинско с лук и гъби

Необходими продукти: 1 кг свинско месо 4 големи глави лук 500 гр. гъби печурки олио 1 чаша червено вино сол черен пипер Начин на приготвяне: Нарежете свинското на хапки и го запържете в дълбок тиган. Добавете лука, като предварително сте го нарязали на плътни полумесеци. Гъбите режете на филийки и […]