Тагарев: Ако Украйна не удържи, не се знае къде ще се спре Путин

NetNews

„Ако Украйна не удържи натиска на Русия, не се знае къде ще се спре Путин. Ако Русия дойде до нашите граници, 2% за отбрана ще ни се види много малко“, това каза в „Денят на живо с Наделина Анева“ по NOVA NEWS бившият министър на отбраната Тодор Тагарев.

Според него категорично трябва да предоставим оръжие на Украйна, а решението има морални и прагматични аспекти. „Цялостната позиция на БСП е борба за все по-смаляващ се електорат. Нинова е преценила, че една позиция в полза на Путин ще им даде някакви предимства, което е много странно, защото на фона на европейските социалисти и тяхната подкрепа за санкциите срещу Русия БСП стои много неадекватно“, подчерта Тагарев.

„Когато Народното събрание вземе решение за даване оръжие на Украйна, Корнелия Нинова трябва да го изпълнява или да напусне правителството“, категоричен бе бившият военен министър. За него най-чистият вариант е да се гласува явно в парламента за това решение. „Искам да знам как всеки един депутат е гласувал по този въпрос“, отбеляза той.

Относно ремонтирането на украински оръжия, Тодор Тагарев заяви, че България има възможност да го направи, но той предполага, че вероятно биха се изпращали резервни части, които да се монтират в Украйна, защото много сложно ще е машини да бъдат превозвани оттам у нас. По отношение на войната Тагарев заяви, че Путин е искал до 9 май всичко да е приключило, но реалностите са други. „Мариупол има стратегическо значение за Русия, но все още не може да го овладее напълно. Украинците дават много жертви, но и руснаците също губят много техника и личен състав, това са колосални загуби и ако продължава така, Русия няма да може да воюва дълго“, смята той.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Барселона дава €20 млн. за играч, който струва €50 млн.

Барселона може да си осигури услугите на €50-милионен играч срещу само €20 млн., ако информацията на испанското издание AS се потвърди. Смята се, че 25-годишният полузащитник на Валенсия – Карлос Солер, може да се озове на „Ноу Камп“ на истинска безценица, тъй като съвсем скоро ще навлезе в последната година […]