Тази вечер – премиерен спектакъл на ямболския театър

NetNews

Историческият спектакъл „Ямбол – нашият дом завинаги“ ще бъде представен тази вечер в художествена галерия „Жорж Папазов“. Той е посветен на 145-ата годишнина от Априлското въстание и представя събития и малко известни факти за значими личности с ямболски корени, оставили  ярка следа в националната ни история.

В сценария са използвани проучванията на специалисти от Регионалния исторически музей в Ямбол, архивни снимки и документи, свързани с живота в града преди Освобождението от османско владичество, а също и в следосвобожденска България.

Автор на спектакъла „Ямбол – нашият дом завинаги“ е Дияна Радева, мултимедията е дело на Вълчо Янев, пластиката е на Атанас Жеков-Кроко. Представлението е на Драматичен театър „Невена Коканова“, в него участват артистите Даниела Райчевска, Димитър Димитров, Цветелина Кънева, Михаил Лазаров и деца от театралната група „Палечко“ към Народно читалище „Съгласие 1862“.

Премиерата е от 18.30 часа в Ямболската художествена галерия „Жорж Папазов“. Вход с билети.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Каракачанов: В армията се случват добри неща

Днес трябва да отдадем уважението си към българските воини – войници, сержанти и офицери, които са загивали за България; към воините, които са в резерва, както и към действащите български военнослужещи. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в Плевен, днес, 16 март, където присъства на бойния празник на гарнизона, […]