Тайван работи неуморно в посока насърчаване на устойчивото развитие

NetNews

Усилията на тайванския публичен и частен сектор за насърчаване на устойчивото развитие се отплащат, а едновременно с това спомагат за поддържане на програми, насочени към споделяне на опита на страната със съмишленици по целия свят – това заяви президента на Република Китай Цай Ин-уен.

„През последните години правителството не пести сили и работи неуморно по посока на постигане на Целите за устойчиво развитие на ООН“, каза Цай.

Ключов пример за това е включването на кръговата икономика и сектора на зелената енергия в инициативата „Пет плюс две“.

Цай направи своето изявление по време на третото издание на форума за Глобална корпоративна устойчивост и 13-тата церемония по връчването на наградите за корпоративна устойчивост в Тайпе.

Според президента страната може да помогне за насърчаване на устойчивото развитие по целия свят със своя опит и богата експертиза.

Форумът за Глобална корпоративна устойчивост води началото си от юни 2015 г. като съвместна инициатива между Тайван и САЩ, с цел укрепване на многостранното сътрудничество, и оттогава се е разраснал, включвайки Австралия, Япония, Швеция и Холандия. Към днешна дата в рамките на инициативата са организирани общо 28 работни срещи с участието на повече от 900 експерти и държавни служители от около 60 държави, които обхващат области като образование, опазване на околната среда, бедствия, хуманитарна помощ, обществено здраве и овластяване на жените.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бил Гейтс прогнозира кога ще ни удари нова пандемия

Основателят на “Майкрософт“ Бил Гейтс прогнозира нова пандемия за човечеството. Милиардерът записа подкаст с актрисата Рашида Джоунс и главния специалист по инфекциозни болести в САЩ Антъни Фаучи, в който обсъдиха пандемията от коронавирус и промените, предизвикани от COVID-19. По време на разговора Джоунс го попита действително ли нова пандемия заплашва […]