Тайфунът „Саола“ достигна сушата в Южен Китай

NetNews

Тайфунът „Саола“ достигна сушата в Южен Китай рано тази сутрин, след като близо 900 000 души бяха отведени на безопасни места, а в Хонконг и други крайбрежни части на Южен Китай бяха нарушени икономическият живот, транспортът и учебните занятия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Метеорологичната служба в провинция Гуандун съобщи, че мощният тайфун е връхлетял предградие на град Чжухай, който се намира малко пò на юг от Хонконг в 03:30 ч. тази сутрин. Очаква се след това той да се придвижи в югозападна посока по гуандунското крайбрежие със скорост от около 17 км/ч, след което постепенно да отслабне и отново да се върне над морето.

Вчера от опасни райони в Гуандун бяха евакуирани 780 000 души и още 100 000 в съседната провинция Фуцзян. Над 80 000 рибарски плавателни съда се прибраха в пристанищата.

Работещите си останаха у дома, а в различни градове началото на новата учебна година за много ученици беше отложена за следващата седмица. Вчера временно беше спряна търговията на фондова борса в Хонконг, а стотици хора бяха блокирани на летището в азиатския финансовия център, където бяха отменени около 460 полета.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Котировките на зърнените стоки по световните борси се движат разнопосочно

Котировките на зърнените стоки по световните борси се движат разнопосочно, отчитат експертите на Софийската стокова борса (ССБ). През изминалата седмица цената ФОБ (FOB – Free On Board – на границата на страната износител – бел. ред.) на хлебната пшеница в Чикаго се понижи с 11 долара до 235 долара за […]