Така се зарежда хиперзвукова ракета (ВИДЕО)

NetNews

Руското Министерство на отбрана публикува видео от разполагането на хиперзвуков ракетен комплекс "Авангард" в силоз в Оренбургска област. В коментара към клипа се уточнява, че операцията е част от превъоръжаването на първото военно съединение в Русия, снабдено с такова оръжие.

"Новата междуконтинентална балистична ракета се полага в пусковия силоз с помощта на специален транспортно-товарен агрегат. Сложните технологични дейности продължават няколко часа", отбелязват от военното ведомство.

Съществуването на "Авангард" бе потвърдено за пръв път от Владимир Путин по време на реч пред Федералното събрание през март 2018 г. Тогава руският президент обяви, че хиперзвуковата ракета може да лети със скорост 20 пъти по-висока от тази на звука и се насочва към целта "като метеорит, като огнено кълбо".

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/64C8YBXU1SQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Язовир "Камчия" се пълни ударно

Язовир "Камчия" започна да увеличава обема си. Благодарение на обилните валежи от дъжд в Бургаска област 9 млн. куб. метра вода са влезли в язовира само за седмица. Регионът е застрашен от водна криза, тъй като единственият водоизточник в областта намали обема си с близо 80%. От водоснабдителното дружество заявиха, […]