Тарантино и Тим Бъртън получават специални награди в Рим

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Американските режисьори Куентин Тарантино и Тим Бъртън ще бъдат удостоени с награди за цялостно творчество на Международния кинофестивал в Рим, съобщи художественият директор на форума Антонио Монда, цитиран от ТАСС.

"Награди за цялостен принос ще получат двамата гиганти в кинематографията Куентин Тарантино и Тим Бъртън", обяви той. Ще бъде организирана и специална среща на режисьорите със зрителите.

Тарантино "успя да направи революция във филмите, представяйки сюжета по напълно нови и иновативни начини, като редовно нарушава традиционната структура на разказа", се казва в прессъобщението, разпространено от организаторите на фестивала в Рим. Сред най-известните му филми са "Глутница кучета", "Криминале", "Убий Бил", "Имало едно време в Холивуд" и други.

"От втората половина на 80-те години на миналия век Тим Бъртън е смятан за един от най-оригиналните режисьори в американската филмова индустрия," според организаторите на форума.

Неговите филми обикновено залагат на черен хумор и ирония. Бъртън е режисьор на "Батман", "Батман се завръща", "Слийпи холоу", "Планетата на маймуните", "Чарли и шоколадовата фабрика", "Алиса в страната на чудесата" и други.

Шестнадесетият кинофестивал в Рим ще се проведе от 14 до 24 октомври.

Художественият директор Антонио Монда обяви, че ще бъдат представени продукции от 22 държави. За първи път във форума участват страни като Саудитска Арабия и Доминиканската република.

Монда подчерта също, че на кинофестивала "ще бъдат показани филми на 22 жени-режисьори".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Арестуваха трима чужденци, заемали отговорни позиции в "Арсенал" - Казанлък

Арестуваха трима чужденци, заемали отговорни позиции в "Арсенал" – Казанлък, съобщиха от МВР. Специализираната операция е проведена след подаден на 3 октомври т.г. сигнал за установена липса на конкретни изделия от „Арсенал“ АД – Казанлък и документи, относими към тях – информация изключително чувствителна за фирмата и представляваща интерес за […]