Театри на ръба: Сметките за ток скочиха драстично

NetNews
Как оцелява българският театър при поредната вълна от коронавирус и шоковото покачване на цените не електроенергията. Ще има ли затворени зали?

Бургаският театър с първа премиера за новия сезон – „Третата дума на Алехандро Касона“ под режисурата на Борислав Чакринов. 160 прожектора ще светнат, въпреки скъпия ток.

„Театърът е енергоемко производство. Трябва да е светло и топло. Подписах нов договор сега, ние бяхме на преференциални цени, но сега дружествата преоформят договорите и цените, естествено, че скачат“, каза директорът на ДТ „Адриана Будевска“ Борислав Чакринов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Подобна е ситуацията и в Сатиричния театър в София.

„Сметката ни за ток е три пъти по-голяма. От 5 000 на 16 хиляди в момента, рязък скок. Не знам, това, което ни предстои, никак не е весело. Не съм оптимист“, коментира директорът на Сатиричния театър „Алеко Констатинов“ Калин Сърменов.

Пълните театрални зали у нас са се превърнали в болезнен спомен и заради страха от заразата, и заради въведения „зелен сертификат“.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и Даниела Владимирова.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Разтърсващ оргазъм само чрез масаж на гърдите

Женските гърди имат много повече роли, отколкото може да предположите, една от които е особено важна – чрез еротичен масаж на гърдите може да изпитате един от най-разтърсващите си оргазми, пише trafficnews.bg. Освен основната си функция, гърдите се превръщат и в афродизиак за мъжете и еротични играчки в ръцете им, […]