Театри на ръба: Сметките за ток скочиха драстично

NetNews
Как оцелява българският театър при поредната вълна от коронавирус и шоковото покачване на цените не електроенергията. Ще има ли затворени зали?

Бургаският театър с първа премиера за новия сезон – „Третата дума на Алехандро Касона“ под режисурата на Борислав Чакринов. 160 прожектора ще светнат, въпреки скъпия ток.

„Театърът е енергоемко производство. Трябва да е светло и топло. Подписах нов договор сега, ние бяхме на преференциални цени, но сега дружествата преоформят договорите и цените, естествено, че скачат“, каза директорът на ДТ „Адриана Будевска“ Борислав Чакринов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Подобна е ситуацията и в Сатиричния театър в София.

„Сметката ни за ток е три пъти по-голяма. От 5 000 на 16 хиляди в момента, рязък скок. Не знам, това, което ни предстои, никак не е весело. Не съм оптимист“, коментира директорът на Сатиричния театър „Алеко Констатинов“ Калин Сърменов.

Пълните театрални зали у нас са се превърнали в болезнен спомен и заради страха от заразата, и заради въведения „зелен сертификат“.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и Даниела Владимирова.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Разтърсващ оргазъм само чрез масаж на гърдите

Женските гърди имат много повече роли, отколкото може да предположите, една от които е особено важна – чрез еротичен масаж на гърдите може да изпитате един от най-разтърсващите си оргазми, пише trafficnews.bg. Освен основната си функция, гърдите се превръщат и в афродизиак за мъжете и еротични играчки в ръцете им, […]