Тези 3 сектора ще помпат инфлацията в България

NetNews

Поскъпване на стоките и услугите през следващите три месеца, очакват все повече мениджъри в различните браншове у нас, показва анкета на НСИ.

По отношение на продажните цени в промишлеността 15.5% от мениджърите прогнозират те да се повишат през следващите три месеца.

В строителството са притеснени от нарастващите цени на материалите и този факт вече заема четвъртото място сред основните проблеми за развитието на бизнеса.

Относно продажните цени мениджърите продължават да имат известни намерения за увеличение през следващите три месеца, показва анализът на НСИ.

Подобни очаквания има и по отношение на продажните цени в търговията на дребно, като все повече търговци прогнозират те да се повишат през следващите три месеца.

Очакванията на мениджърите за продажните цени в сектора на услугите са за известно повишение, макар по-голяма част от тях да предвиждат запазване на тяхното равнище от август до октомври.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Жесток скандал на Св. Анастасия, намеси се полиция

Катерът „Надежда“ на ИА „Морска администрация“, който се ползва при извънредни ситуации в акваторията на Бургас, акостира в събота вечерта около 20:30 часа на остров „Св. Анастасия“ след подаден сигнал на телефон 112 за възникнал инцидент, пише Флагман.бг. По това време от други два туристически кораба на най-популярната дестинация в […]