Тенчо Тенев: Общ софтуер в камерите може да ги настрои както снимат за винетки, да следят и за другите нарушения

NetNews

Почти всеки ден имаме специализирани операции по пътя и контролът е засилен. Въпросът е да се насити цялата страна с камери и хората да знаят, че на всеки 10 км има скрито око, което ги следи и ще бъдат санкционирани при нарушения. 50-60 000 лева струва една стационарна камера. Това каза комисар Тенчо Тенев, бивш началник на КАТ-София, за „Твоят ден“

„Имаме много добре изградена тол система. Камерите за винетки с подходящ софтуер могат да се пригодят за нуждите на Пътната полиция и всички останали служби. Общ софтуер в камерите може да ги настрои както снимат за винетки, да следят и за другите нарушения. Имаме нужда от повече хора за по-масирано полицейско присъствие на пътищата. Вече и „Охранителна полиция“ могат да съставят актове и фишове. Пътната полиция обаче има нужда от повече жив ресурс“, обясни той.
Според него има увеличение на водачите, седнали зад волана след употреба на наркотични вещества. „Отказът от тестване трябва да се третира като престъпление. Ако се създадат лаборатории за бързо тестване, няма да има нужда да се чака 5-6 месеца за кръвен тест. Ако има по-бърз начин за тестове за наркотици, както е за алкохол, може просто да се изчака кръвния, за да се свалят номерата. По-високи санкции и по-строги наказания за нарушителите на пътя“, посочи Тенев.

По думите му възпитанието започва от ранна възраст, а се наблюдава как деца 3-и клас пият енергийни напитки. „Сега масово младото поколение започва да употребява наркотици. Има служители на пътя, които не бива да са там, защото вършат груби нарушения и трябва да бъдат дисциплинарно уволнени. Те си затварят очите и помагат на хора като Семерджиев“, коментира комисарят.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Вучич е доволен: Сърбия успя да избегне катастрофа с НАТО

Сърбия успя да предотврати пълномащабен конфликт в Косово и Метохия, който би довел до „катастрофа с НАТО“. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от ТАСС. „Тази вечер ще разкрия подробности за това как този път беше избегната катастрофа и защо властите в Прищина избраха да не отидат на север. […]