Техническата гимназия в Ямбол получи подарък електромобил за новата си специалност

NetNews 1

Професионалната техническа гимназия „Иван Райнов” в Ямбол се сдоби с електромобил. Колата е внос от Китай и е предоставена като дарение от ямболска фирма. Електрическото возило ще служи за нуждите на учениците от новата специалност „Електромобили”, която стартира от новата учебна година.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

„Трябва да бъдем в крак с новите тенденции”, коментира по този повод директорът на училището Емилия Кремъкова. Важно е учениците да видят нагледно какво представлява едно такова превозно средство, как се зарежда и функционира, допълни още тя. Електромобилът развива скорост около 40-50 км/ч и пробегът му е около 80 км с едно зареждане. Самото зарядно, по размер е малко по-голямо от мобилен телефон. Предстои електрическата кола да бъде брандирана с логото на гимназията.

Продължава работата ни по проект по програма „Еразъм”, сподели още директорът на професионалната техническа гимназия. В момента втора група ученици са в Испания, където в местна фирма правят проекти на електронни игри.

„Целта ни е да предлагаме на нашите възпитаници знания и умения, които да им бъдат от реална полза в бързопроменящата се среда и да им помогнат за тяхната професионална реализация”, допълни още Емилия Кремъкова.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

One thought on “Техническата гимназия в Ямбол получи подарък електромобил за новата си специалност

  1. Кой ще ги учи тия деца, като училището прогони най-кадърните си учители по автотранспорт и електроника – Христо Георгиев и Пламен Добрев?. Останаха някакви специалистки по готварство като Дора Боянова и дъщерята на химика Добрев – Николина Маркова, известна със уникалния си правопис. Бог да ги пази учениците в ПТГ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Eлектроцентрали на български въглищен магнат пестят €30 млн. от недекларирани емисии СО2

Анализ на OCCPR показва, че две електроцентрали свързани с Христо Ковачки са подали фалшиви данни за емисиите си през последните 3 години. Елеонора Вио и Даниела Сала, OCCRP Сърцето на ТЕЦ Бобов дол представлява горещо, тъмно, шумно хале. Буци въглища лежат разхвърляни по пода сред локви вода и масло изтичащи […]