Вижте руската хиперзвукова ракета „Циркон“ в действие (ВИДЕО)

NetNews

Най-новата противокорабна хиперзвукова ракета "Циркон" беше успешно изпитана и изстреляна от фрегатата "Адмирал флота Советского Союза Горшков". Руското министерство на отбраната представи видеозапис на изстрелването на ракетата от кораба в Бяло море.

В съобщението на Министерството на отбраната се отбелязва, че пробната стрелба е била извършена по наземна цел, разположена на брега на Баренцово море. Разстоянието от фрегатата до целта е повече от 350 км. Според резултатите от обективния контрол целта е била успешно поразена, а ракетата е потвърдила своите тактически и технически параметри и е развила скорост до 7 Маха.

Хиперзвуковата ракета „Циркон“ (3M22) е предназначена за унищожаване както на вражески кораби, така и на наземни цели. Основната характеристика на най-новата оръжейна система, включена в комплекса ZK22 "Циркон", е високата скорост на ракетата (до 8 Маха).

По време на представянето на „Циркон“ в послание до Федералното събрание през февруари 2019 г. руският президент Путин заяви, че противокорабната ракета е способна да достигне скорост от около 9 Маха и да поразява цели на разстояние до 1000 км .

Най-новите комплекси Циркон ще бъдат разположени както на кораби, така и на подводници. Следващият етап от изпитанията ще бъде посветен на изстрелването на ракета от подводница. Вижте повече.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шефът на Специализираната прокуратура: Работата ни в последната година е на изключително високо ниво

Административният ръководител на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова е убедена, че институцията е атакувана "не защото не аботи, а точно защото работи". "Работата на прокурорите от Специализирана прокуратура в последната година е на изключително високо ниво. Магистратите от Специализирана прокуратура спазват закона и изпълняват задълженията си такива, каквито мъдрият законодател им […]