Ето кои са най-добрите градове за електрически автомобили

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Метеорологичните условия и по-специално температурата на въздуха могат да окажат голямо влияние върху автомобилите на ток, като външните услови могат съответно да влошат пробега или да го подобрят спрямо предписаните от производителя условия.

Колегите ни от carinsurance.ae са направили проучване в което показват кои са най-добрите пет града за шофиране на електрически автомобили от гледна точка на метеорологични условия, като тестов автомобил е Tesla Model 3.

Първото място се споделя от три града, като това са Сидни, (Австралия), Лос Анджелис (САЩ), както и съседна Атина (Гърция). Според проучването там може да изминете средно 351 километра с едно зареждане.

На четвърто място се нарежда Лисабон(Португалия), където средния пробег е 349 километра, а на последно място в топ 5 влиза Мексико (Мексико). В класацията не са включени трафикът или зарядната инфраструктура, а единствено климатът в избраните градове.

От друга страна, най-лошите и съответно по-студени градове са Рейкявик(Исландия) със среден пробег от 296 километра, а останалите места се заемат от Тарту(Естония), Хелзинки (Финландия), Еспоо(Финландия) и Осло(Норвегия) със среден пробег от 307 километра.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Плъховете изпитват съчувствие

Нови доказателства показват, че плъховете изпитват състрадание към други плъхове и доро се опитват да и помогнат, но не и ако са извън тяхата социална група. Това сочат данни от ново изследване, публикувано в научното издание eLife. Изследователите от университета на Тел Авив са установили, че в мозъка на плъховете […]