Еърбег за велосипедисти (ВИДЕО)

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Велосипедистите остават най-уязвимите участници в движението в днешните мегаполиси. Защитното оборудване на велосипедистите е ограничено до каска и не предпазва от наранявания на врата, гърдите, корема и гърба, които могат да бъдат получени при инцидент. Сега, индивидуална въздушна възглавница, направена във вид на обикновено яке и създадена от ентусиасти от френския стартъп Urban Circus, ще помогне да се поправи ситуацията.

В "стенд-бай"състояние Airrus Airbag не се различава от стандартното яке. Cirrus е изграден от водоустойчив, ветроустойчив материал, а порестата полиестерна обвивка осигурява ефективна естествена вентилация. Външната повърхност на якето е отразяваща, което се осигурява от микроскопични стъклени мъниста, зашити в тъканта, които отразяват светлината от източници на разстояние до 500 фута (над 152 метра).

Два инерционни сензора се използват за наблюдение на процеса на каране: единият е на велосиреда под седлото, а другият е на якето . При рязко спиране или наклянане се задействат сензорите и се дава команда за надуване на якето.

Въздушната възглавница Cirrus се надува със скорост от само 0,08 секунди, благодарение на интегрирания сменяем цилиндър с въглероден диоксид на якето. В резултат на това при падане от велосипед човек получава защита за врата, гърдите, корема и гърба. Прави впечатление, че в 65% от случаите на тежки наранявания велосипедистите нараняват гърба и гърдите.

Отнема до 10 минути, за да подготвите якето на Cirrus Airbag за повторна употреба. Якето тежи около 1.8 кг, а батерията за сензорите ви позволява да работи в автономен режим една седмица. Презареждането на батерията отнема три часа. Якето Cirrus Airbag е устойчиво на многократно пране.

Понастоящем стартира кампания за набиране на средства за производството на якето Cirrus Airbag на сайта за краудфандинг Kickstarter, където 30 дни преди завършването на проекта вече са получени пет пъти повече средства, отколкото е необходимо за стартиране на производството. Първите клиенти ще могат да получат Airrus Airbag за $ 116, а след това цената на дребно на якето ще се удвои.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Алфа Рисърч": ГЕРБ водят, но с малка преднина пред Слави Трифонов

Дните преди официалния старт на кампанията за предсрочните парламентарни избори на 11 юли се характеризират с каскада от знакови събития, които оказват силно, но и разнопосочно влияние върху обществената атмосфера и нагласите на избирателите. Ускореното разместване на икономическите и политически пластове, както и очакваният ефект на доминото, правят електоралната картина […]