Илон Мъск откри подземния тунел близо до Лас Вегас, но хората не го харесаха (ВИДЕО)

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Автомобили на Tesla направиха първите пътувания през тунела The Boring Company близо до Лас Вегас. Подземното пътуване от 2.4 км се извършва с електрическо превозно средство Model 3 или Model X. Изграждането и изпитването на тунелите отне 18 месеца.

Първите отзиви от преминали през подземния път на Илон Мъск на стойност 48,7 милиона долара обаче, бяха отрицателни. Потребителите не бяха доволни от ниската скорост на движение, ограничена при първите преминавания до 60 км/ч, което не съответства на декларираната скорост от 240 км/ч. В резултат на това времето за пътуване се е увеличава четирикратно.

Освен това се отбелязва, че Boring Company е изоставила напълноидеята за автономно пътуване и зад волана на всеки автомобил има водач. Освен това броят на пътниците е намален от 5 на 3 души.

Според официалното изявление на компанията, първите пътувания в тунелите в Лас Вегас са извършени, като се вземе предвид необходимостта за спазване на безопасността на пътниците, а в бъдеще плановете са да достигнат декларираните параметри на скоростта, които ще осигурят транспортирането до 4 400 души на час.

Прави впечатление и заканата на властите в Лас Вегас, които заявиха, че могат да наложат глоба от 4.5 милиона долара на компанията на Илон Мъск, ако The Boring Company не осигури транспорт на 4000 души в пиковите часове.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дейвид Хаселхоф намерил свободата си

Американският актьор и певец Дейвид Хаселхоф, известен с ролите си в сериалите "Спасители на плажа" и "Рицарят ездач", както и с хита си "Looking for Freedom", рекламира кампанията за ваксинация на германското министерство на здравеопазването. "Вдигнете ръкавите", казва звездата на немски във видео, публикувано от министерството в Twitter. David Hasselhoff […]