Колите на Tesla няма да потеглят при неправилно сложен колан

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Още през 2019 година Tesla патентова технология, която да следи за това дали слагате колана си по правилен начин. Макар това да беше преди две години, от компанията все още не са използвали системата и тя не е вграждана серийно при новите модели на марката.

Изглежда, че съвсем скоро това може да се промени, след като близки до Мъск източници разкриват, че зачестилите инциденти с автомобили на Tesla и все повече случаи в които хората поставят неправилно коланите си, като просто премятат горната част и сядат на долната или пък само ги закопчават и сядат на тях.

Технологията ще разчита на редица сензори върху коланите и седалките, които ще имат за цел да предотвратят именно това, като освен, че ще се появява предупредителен надпис върху таблото, някои слухове твърдят, че колите дори няма да позволяват потеглянето при споменатите ситуации.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

3 г. затвор за рецидивист, крал от работното си място

21-годишният К.Д. ще търпи наказание от 3 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, наложена му е и глоба в размер на 2000 лева. Той няма да има право да заема длъжност, свързана с материална отговорност, за период от 5 години. Мъжът е бил предаден на съд от Районна […]