„Копаенето“ на криптовалута е напълно забранено в Китай

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Китайските власти, активно разработвайки и тествайки технологията на държавната цифрова валута, продължават политиката си на ограничаване на копаенето на криптовалути в страната. Провинция Анхуей е последният регион в Китай, в който правителството забранява доставката на електроенергия за добивни ферми за биткойни.

Официалната причина за забраната е липсата на електричество в провинцията, но китайските власти обявиха намерението си да забранят изцяло добива на криптовалута още през май тази година. Сега Китайската корпорация за енергийни мрежи (SGCC) изпрати искане за спиране на добива във всички провинции в страната.

Преди началото на мащабната политика на властите да спрат добива на криптовалута в Китай, бяха концентрирани до 70% от световните ресурси за добив на биткойни. Днес, според експерти, 90% от минните ферми в Китай са спрели да работят.

Властите на провинция Анхуей също съобщиха, че в близко бъдеще системата за ценообразуване на доставяната електроенергия ще бъде реформирана, което ще премахне възникналия дефицит в енергийните ресурси.

Репресиите срещу минните компании доведоха до изтичане на "цифрови миньори" от Китай и прехвърляне на мощностите в други страни. Понастоящем няма информация за подкрепата на китайската инициатива от властите на други държави.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гризман и Саул са съгласни да разменят клубовете си

Антоан Гризман и Саул Нигес са съгласни дали съгласие за голяма бартерна сделка между Барселона и шампионът Атлетико (Мадрид). Френският национал е готов да се завърне при „дюшекчиите“, които ще пратят испанския халф на "Камп Ноу" и ще доплащат 15 милиона евро. Според испанските медии е много вероятно в трансферната […]