Моделите на всички марсоходи бяха сравнени с размера на човек (ВИДЕО)

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

През последните години идеята за колонизация на Марс непрекъснато се развива. Само през миналата година две космически сили, САЩ и Китай, изпратиха експедиции за кацане на изследователски превозни средства на Червената планета. Към тях се присъедини и изкуственият спътник "Надежда", създаден в ОАЕ и изследващ атмосферата на Марс от орбита.

Ентусиастите от YouTube канала DeepSpaceCourier публикуваха интересно видео, показващо галерия от всички роботизирани космически апарати, изпращани някога до Марс и извършващи (успешно или неуспешно) кацане на планетата. За сравнение на размерите на марсианските изследователски превозни средства е използван стандарт под формата на триизмерна човешка фигура, висока 183 см.

В резултат на видеото всеки може да си създаде визуална представа на действителните и относителните размери и на космическия апарат, който е пионер в колонизацията на Марс. Последните кадри на видеото показват планетата Марс с указанието на местата за кацане на всички изследователски устройства. Вижте.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Джоузеф Диксън: Сделката за Левски е пред провал, защото хора от ръководството изнудват мен и партньорите ми!

На редакционната поща на част от спортните сайтове у нас пристигна мейл, за който се твърди, че е изпратен от името на кандидат купувача на Левски – Джоузеф Диксън. В него англичанинът призна за разговори с клуба, но изрази разочарованието си, че в последните дни е бил изнудван от хора […]