Под обвивката на това Mini всъщност се крие Nissan Leaf

NetNews

Преди седмица ви разказахме за класическо Porsche 911, което бе преработено и вместо бензинов боксер използваше електромотор и батерия за своето задвижване. Този път също ще ви покажем класически автомобил преработен във Великобритания, но във формата на класическо Mini.

Компанията LEC използва батерии и електромотори от употребявани Nissan Leaf и преработва класически Mini-та като ги прави изцяло електрически. Автомобилът който виждате на снимката разполага с 20кВч батерия, която е достатъчна за пробег около 100-110 километра с едно зареждане.

За преработката на такъв автомобил ще са ви нужни около 25 хиляди паунда, като това не включва цената на Mini-то. Работата по колата отнема около 6 седмици, като към момента от компанията се хвалят с това, че са доста заети и ще трябва да изчакате поне 6 месеца, за да дойде вашият ред.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кралицата с мил жест за рождения ден на принц Филип (СНИМКИ)

Британската кралица Елизабет отбеляза деня, в който съпругът ѝ – покойният принц Филип, трябваше да навърши 100 години, с мил и трогателен жест, предава NOVA. Тя посади специална роза, наречена „Херцогът на Единбург”, в Източната градина на дворецa "Уиндзор", където да може да я наблюдава от стаята си. Розовото цвете […]