Първата зарядна станция на Tesla вече не работи

NetNews

Девет години след пускането си в употреба, първият Supercharger на Tesla официално бе изкаран от употреба за собственици на автомобили. Зарядната станция се намира в Калифорния между дизайнерското студио на Tesla и централата на Space X.

Снимка в социалната мрежа Reddit показва бележка върху която пише, че станцията се затваря за употреба, като са посочени и няколко близки локации, които да я заместят. Собственици на автомобили пък споменават в коментарите, че станцията е изчезнала и от навигационната система.

Все още не е ясно защо от Tesla се предприели това решение, но една от предполагаемите причини е поради мерки за сигурност, свързани с близкия завод на марката. Собственици на автомобили пък разкриват, че са разочаровани, тъй като от тази станция са виждали как тече работния процес, а някои дори споменават, че са виждали и ракетни части да бъдат превозвани.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Софи Маринова завладява театралната сцена

Софи Маринова прави първи стъпки на театралната цена. Ромския славей става част от театър „Българан“ за мюзикъла „Таборът се връща от небето“. Репетициите за постановката вече са започнали, а премиерата е насрочена за 19 август от 21 ч. на сцената на Летния театър във Варна. „Таборът се връща от небето” […]