Системите за безопасност ще заличат механичната скоростна кутия?

NetNews

В последните години виждаме, че доста автомобилни производители предлагат голяма част от автомобилите си само с автоматични трансмисии или пък механичните такива са предлагани при базовата моторизация и оборудване.

Това от части се дължи на намаляващия интерес към традиционните „ръчки“, но също така и от чисто технически инженерни и технически решения, които производителите трябва да правят, за да са актуални.

Именно такова може да заличи съществуването на механичната трансмисия в автомобилите, още в следващите години, ако системата за аварийно спиране бъде направена задължителна за всички автомобили. Съчетаването на системата с механична трансмисия ще изисква повече средства за производителите, които от своя страна едва ли ще бъдат оправдани.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Твърдението, че новият коронавирус е изтекъл от лаборатория, е безполезно за научните изследвания

Матиас Глаубрехт, професор по биология от Хамбургския университет, каза в интервю за германски медии, че репортажът на „Уолстрийт джърнъл“ относно „твърдението от доклад, че новият коронавирус е изтекъл от лаборатория в Ухан“ е безполезно за съответните научни изследвания, съобщи „Радио Китай“. Тъй като докладите на разузнавателните служби на САЩ са […]