A1 стартира първата услуга в страната за фиксиран интернет през 5G мрежа – Net Box Unlimited

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

А1 е първият български телеком, който пуска услуга за домашен интернет, използваща мобилна 5G мрежа – Net Box Unlimited. По този начин компанията ще използва възможностите на 5G технологията, за да предложи домашен интернет със скорост, достигаща над 1 000 Mbps на местата, където няма изградена оптична свързаност.

5G Net Box надгражда настоящата Net Box услуга, която използва 3G и 4G мрежи и до момента се предлагаше в три плана. Новият план Net Box Unlimited включва неограничени мегабайти на максимална скорост и се предлага за 49,99 лева на месец, а 5G устройството е включено в цената. Net Box Unlimited може да бъде закупен и като самостоятелна услуга за 70,99 лева месечно при двугодишен абонамент. Цената на услугата се формира, отчитайки допълнителната отстъпка от 1 лев на месец, която клиентите получават, ако платят своята сметка през приложението Моят А1 или неговата уеб версия на A1.bg

Мрежата на А1 продължава да е единствената в страната, която използва 5G честоти и 5G оборудване. Това ѝ позволява да осигури гигабитова скорост в над 75 града и курорта в България. От телекома изчисляват, че така покритие има 50% от населението на България на открито. В следващите месеци обхватът на мрежата ще стане по-надежден, тъй като А1 представи сериозна амбициозна програма за инвестиции в мобилната свързаност, включително 5G мрежите.

Бързото развитие на 5G мрежата на А1 прави услугата Net Box надежден заместител на фиксираната свързаност на местата, където няма такава. Чрез Net Box Unlimited клиентите на А1 ще могат да продължат да учат, работят и да се забавляват от повече места.

Инсталирането на услугата Net Box Unlimited в домашни условия е лесно и бързо, и се извършва самостоятелно от клиента. Всичко, което потребителят трябва да направи, е да включи устройството на адреса, на който желае да го ползва и да се свърже с интернет. Новите абонати на услугата ще получат освен самия 5G Wi-Fi рутер всичко необходимо за инсталацията включително ръководство за инсталация, където целият процес е описан в детайли.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Президентът на Португалия идва на официално посещение в България

На 2 и 3 юни 2021 г. държавният глава на Португалската република Марсело Ребело де Соуза ще бъде на официално посещение в България по покана на българския президент Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на "Дондуков" 2. На 2 юни, сряда, от 10.30 часа пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ президентът Марсело […]