Honda търси нов партньор за разработване на електромобили

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Японският производител на автомобили Honda търси нов партньор за разработване на нови електрически превозни средства. Това обяви главният изпълнителен директор Тошихиро Мибе на неотдавнашна пресконференция.

Както в миналото, Honda очаква по този начин да намали разходите за разработка на нови модели, като по този начин ще увеличи потенциалната им рентабилност в дългосрочен план. Освен това шефът на марката отбеляза, че би имало смисъл да се създаде нов алианс, който заедно да произвежда електрически превозни средства в такива количества, с които да са търговско успешни.

В момента няма информация кой може да стане новият стратегически партньор на Honda. Имайте предвид, че за моделите, които ще се продават в Северна Америка, компанията си сътрудничи с General Motors и заедно с GM разработва два електрически кросоувъра, базирани на архитектурата на платформата Ultium Electric. Известно е, че първият ще носи името Honda Prologue.

Струва си да припомним и, че през втората половина на това десетилетие Honda възнамерява да представи нова оригинална платформа e:Architecture. Тошихиро Мибе отбеляза, че компанията се надява на ранната поява на ново поколение полупроводникови батерии, които биха могли значително да улеснят както развитието, така и експлоатацията на нови електрически превозни средства.

Освен това марката възнамерява да продаде до 40 процента електрически превозни средства от общия брой автомобили, продадени до 2030 година. До 2040 г. ръководството на Honda е уверено, че ще успее напълно да електрифицира моделната си гама.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Летящите коли пристигат, но с изключително висока цена

В последно време усилено се говори за летящи автомобили, като според някои това е следващата стъпка в транспорта, която неминуемо ще настъпи, макар и след години. Доклад на Fox Buisness показва, че когато това се случи, цените ще бъдат непосилни за голяма част от обществото. Според калкулациите на Pentagon Motor […]