Jaguar спира производството на седани

NetNews

Подизпълнителите на Jaguar са нарушили доставката на части за завода в Castle Bromwich поради пандемията от коронавирус. Инцидентът накара фабриката да спре да сглобява моделите Jaguar XE и XF. Тъй като премиерата на флагмана от следващо поколение XJ беше отложена, Jaguar Land Rover временно спря цялото производство на седани.

Според The ​​Guardian сглобяването на седани и комбита от моделите Jaguar XE и XF е спряло на 7-8 декември и конвейерите ще останат неподвижни най-рано до Бъдни вечер – 25 декември.

Пресслужбата на Jaguar Land Rover подчертава, че спирането на производството се дължи единствено на липсата на компоненти, а не на ниското търсене от страна на клиентите. Jaguar заяви, че "работи с доставчика, за да разреши проблема и да сведе до минимум въздействието му върху поръчките на клиентите". Вътрешни хора уточняват, че частта от фабриката на Jaguar в Castle Bromwich, която произвежда спортни автомобили F-Type, функционира нормално.

Спирането на производството на седаните Jaguar XE и XF дойде на фона на нарастващите слухове за пълния отказ от производство на такъв тип коли. Смята се, че новият главен изпълнителен директор на Jaguar, Тиери Болор, има съмнения относно търговския успех на електрическият XJ и смята семействата XE и XF за неперспективни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ариана Гранде се сгоди... отново (СНИМКИ)

Поп звездата Ариана Гранде и гаджето ѝ Далтън Гомес се сгодиха. Новината съобщи тя в профила си в Instagram. Красавицата публикува поредица от любими снимки с Далтън, както и няколко снимки на годежния пръстен, който според мнозина определено се отличава и има нестандартна форма. Постът с щастливата новина вече има […]