Тина Търнър изгуби дело срещу промоутърска компания

NetNews

Германска промоутърска компания спечели дело в апелативен съд срещу певицата Тина Търнър, съобщи ДПА.

Съдебният спор възникна заради използването на нейна снимка на плакат, който рекламира излъчване на мюзикъла на поп ветеранката в страната.

81-годишната Търнър спечели през януари дело срещу баварската компания "Кофо ентъртейнмънт". Тогава регионален съд в Кьолн реши, че рекламният постер за шоуто "Simply The Best – The Tina Turner Story" може да създаде погрешно впечатление. Звездата се опасяваше, че снимката и нейното име може да подведат хората, че самата тя ще се появи на сцената. Всъщност Тина Търнър изобщо не участва в спектакъла.

Компанията "Кофо ентъртейнмънт" обаче оспори решението на регионалния съд пред апелативна инстанция, която отмени решението на първоинстанционния съд.

Спорът може и да продължи, защото има възможност решението да се обжалва отново във Федералния съд – най-висшата инстанция по наказателни и граждански дела.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Прокуратурата сезира КЕВР за цените на парното и топлата вода

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да назначи проверка, която да установи спазват ли се изискванията, уреждащи прилагането на утвърдените от Комисията цени на топлинна енергия в съответствие с условията на лицензията, съобщиха от пресцентъра на ВАП. Разпореждането за проверка идва след […]