Това е електрически TIR от… Mercedes-Benz

NetNews

Mercedes-Benz Trucks публикува първите снимки на бъдещия 40-тонен електрически влекач. Новостта се нарича eActros LongHaul. Прототипът на акумулаторния камион ще бъде представен на изложението за търговски превозни средства в Хановер, Германия, през септември тази година. В момента първите екземпляри на електрическия автомобил преминават през заводски тестове. Серийният TIR ще се появи по пътищата през 2024 година.

Съдейки по изображенията, eActros LongHaul ще получи опростена кабина с тясна LED оптика, минаваща по цялата предна част на кабината. Освен това електрическият камион разполага с голямо предно стъкло и допълнително осветление в горната част на кабината.

Представители на Mercedes-Benz казаха, че специално за електрическия камион компанията разработва „мегаватова“ система за зареждане на батерии. С нейна помощ литиево-желязо-фосфатните акумулатори на мавиона могат да се заредят от 20 до 80 процента за половин час.

Без презареждане eActros LongHaul ще може да измине около 500 километра. Това разстояние е достатъчно за повечето превозвачи. Освен това, според стандартите на ЕС, шофьорите на камиони са длъжни да правят 45-минутни почивки на всеки 4.5 часа по пътя. Това е достатъчно време за презареждане на батериите на камиона.

Първият прототип eActros LongHaul ще бъде представен на септемврийското изложение за търговски превозни средства в Хановер, Германия. До края на годината пилотни електрически камиони ще бъдат пуснати по обществените пътища. А през следващата година компанията ще изпрати предсерийни бройки за тестове в реални условия на работа.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Закриха заседанието на НС след три неуспешни опита за събиране на кворум

Народното събрание не успя да събере кворум за заседанието в сряда след три опита. По програма то трябваше да започне в 09.00 ч. На него трябваше да се избере нов председател на парламента. Временно изпълняващият длъжността Мирослав Иванов опита да събере кворум на три пъти, но не успя и след […]